طرز تهیه کوکو سبزی خوشمزه قالبی با زرشک و گردو

به گزارش مجله آزمون اول، کوکو سبزی نوعی غذای ساده و خوشمزه است که می توان آن را در ماهیتابه و یا در فر تهیه کرد و یا با قالب های زیبایی آن را تزیین نموده و شکل مجلسی به آن داد. در این مقاله با طرز تهیه کوکو سبزی قالبی با زرشک و گردو برای دو نفر و نکات اصولی آن آشنا خواهید شد.

طرز تهیه کوکو سبزی خوشمزه قالبی با زرشک و گردو

خبرنگاران | سرویس آشپزی - کوکو یکی از غذاهای ساده است که خیلی سریع آماده می شود و ایرانیان معمولا به عنوان شام سرو می نمایند. کوکو با مواد مختلفی طبخ می شود و بسته به موادی که در تهیه آن استفاده می شود، طعم آن متفاوت است مانند کوکو سیب زمینی، کوکوی مرغ با سیب زمینی و …

کوکو سبزی هم یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که مواد اصلی مورد استفاده در تهیه آن سبزی و تخم مرغ است. برای تهیه کوکو سبزی و برخورداری از خواص سبزیجات مورد استفاده در آن بهتر است از سبزی تازه استفاده شود و به ترکیب و نسبت سبزی کوکو نیز توجه شود. البته امروزه به دلیل مشغله های زندگی، بسیاری از افراد سبزی را در فریزر نگهداری می نمایند تا در موقع لزوم به آن دسترسی داشته باشند. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه کوکو سبزی خوشمزه قالبی با زرشک و گردو در ماهیتابه و فر و همچنین نکات اصولی در فریز کردن سبزیجات آشنا سازیم.

این غذا برای 2 نفر مناسب است و زمان آماده سازی و پخت حدود 1 ساعت می باشد.

مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو برای دو نفر

تخم مرغ کامل 2 عدد
زرده تخم مرغ 1 عدد
سبزی کوکو (تره، جعفری، برگ چغندر، ساقه پیازچه، ترخون و کاهو) 250 گرم
زرشک 1/2 استکان
گردوی خرد شده 1/4 لیوان
سیب زمینی کوچک 1 عدد
سیر 1 حبه
زعفران آب نموده1 قاشق غذاخوری
نمکبه میزان لازم

طرز تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو برای دو نفر

  1. تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و با همزن دستی یا چنگال، خوب هم بزنید.
  2. زعفران را به تخم مرغ اضافه نموده و مخلوط کنید.
  3. تخم مرغ را به سبزی کوکو چرخ نموده اضافه کنید و هم بزنید.
  4. سیب زمینی خام را رنده نموده و به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
  5. یک حبه سیر را رنده نموده و به مواد اضافه کنید و هم بزنید.
  6. زرشک و گردوی خرد شده را به مواد اضافه نموده و هم بزنید.
  7. درنهایت، ادویه را به مواد اضافه نموده و هم بزنید.
  8. روغن را در ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا داغ شود، سپس در حالی که حرارت زیاد است مواد کوکو را در آن بریزید.
  9. سپس حرارت را ملایم نموده و فرصت دهید تا یک طرف کوکو سرخ شود و بعد طرف دیگر را سرخ کنید.
  10. پس از سرخ شدن کوکو، آن را در ظرف بکشید و با گوجه و لیمو ترش تزیین کنید.

در صورت تمایل می توانید کوکو را به صورت قالبی درست کنید، برای این منظور از دو روش می توان استفاده کرد:

روش اول: بعد از اینکه روغن داغ شد، قالب را در روغن قرار داده تا داغ شود و سپس مایه کوکو را در آن بریزید.

روش دوم: پس از اینکه کوکو سرخ شد، با کاتر قالبی به شکل دلخواه آن را برش بزنید.

طرز تهیه کوکو سبزی قالبی در فر

  1. ابتدا فر را در حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کنید.
  2. قالب مورد نظر را با روغن مایع چرب کنید. ترجیحا از قالب های سیلیکونی بهره ببرید تا خارج کردن کوکو از آن راحت تر باشد.
  3. مایه کوکو را داخل قالب ریخته و مواد را داخل قالب کاملا فشار دهید تا کوکو شکل قالب را به خود بگیرد.
  4. روی سینی فر کاغذ شیرینی پزی کشیده و قالب را روی آن قرار دهید.
  5. سینی را در طبقه وسط فر به مدت 30 دقیقه قرار دهید.
  6. در صورت تمایل به برشته شدن کوکو، 5 دقیقه آخر پخت، سینی فر را به طبقه پایین منتقل کنید.
  7. پس از 30 دقیقه سینی را از فر خارج نموده و کوکو را از قالب خارج کنید.
  8. کوکو را در ظرف مورد نظر کشیده و به دلخواه با سبزیجات تزیین کنید.
  9. کوکو سبزی را می توانید با برنج یا نان و به عنوان وعده نهار یا شام سرو کنید.

نکات مهم و اصولی در تهیه کوکو سبزی با زرشک و گردو برای دو نفر

  • همه مواد باید به صورت تدریجی و به ترتیب اضافه شوند و پس از اضافه کردن هر یک از مواد باید همزده شوند.
  • سبزی کوکو شامل (تره، جعفری، برگ چغندر، ساقه پیازچه، ترخون) به یک اندازه، و کاهو 1/4 بقیه سبزی ها می باشد.
  • اگر برای تهیه کوکو از سبزی فریزری استفاده می کنید، از قبل در یخچال قرار دهید تا یخ آن باز شود و هیچگاه برای باز شدن یخ، آن را زیر شیر آب نگیرید.
  • در تهیه کوکو هیچگاه از زردچوبه استفاده نکنید.

نکات اصولی در فریز کردن سبزیجات

  • برای فریز کردن سبزی حتما از ظرف ها یا کیسه فریزرهای مخصوص نگهداری مواد غذایی (Food Grade) بهره ببرید. این ظروف مانع از ورود مواد شیمیایی به مواد غذایی می شوند و سلامت مصرف نماینده را به خطر نمی اندازند.
  • چاقویی که برای خرد کردن سبزی استفاده می کنید تیز باشد تا بافت سبزی له نشود و ارزش غذایی آن حفظ شود.
  • سبزی را با حجم کم و به اندازه یک بار مصرف، بسته بندی و فریز کنید.
  • سبزی را به مدت کوتاه یعنی حدود 1 تا 2 ماه در فریزر نگهداری کنید تا هم خواص آن حفظ شوند و هم طعم و مزه بهتری داشته باشند.
  • فریزر را از مواد غذایی انباشته نکنید تا امکان گردش هوای سرد در اطراف مواد غذایی باشد، زیرا نوسانات دمایی باعث می شود سبزی به خوبی منجمد نشده و کیفیتش پایین بیاید.

dorezamin.com: دور زمین: آشنایی با زیبایی های دنیا در مجله سرگرمی و گردشگری

منبع: setare.com
انتشار: 20 آبان 1400 بروزرسانی: 20 آبان 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 25914

به "طرز تهیه کوکو سبزی خوشمزه قالبی با زرشک و گردو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوکو سبزی خوشمزه قالبی با زرشک و گردو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید